FAQ PS Food & Lifestyle

Is het PS Food & Lifestyle programma een crash dieet?

Nee, het PS Food & Lifestyle programma is een goed uitgebalanceerd koolhydraatarm dieet, waardoor je alles binnenkrijgt wat je nodig hebt om op een gezonde manier af te vallen. Het is dus zeker geen crashdieet. Je krijgt voldoende energie, eiwitten, groenten, vitaminen en mineralen binnen. Naast de PS Food & Lifestyle producten eet je 2 keer per dag groenten, ook kun je er bij het diner voor kiezen om een PS product te vervangen door vlees of vis. Daarnaast gebruik je  een vitaminen supplement en een mineralen supplement.

Wat is er anders aan het PS Food & Lifestyle programma in vergelijking met andere programma’s?

Bij het PS Food & Lifestyle programma leer je niet alleen hoe jij je streefgewicht kunt bereiken, maar ook hoe te behouden. Ik zorg er niet alleen voor dat je bewust wordt van wat je eet  en leer je niet alleen wat je moet doen als je een keer een uitspattinkje hebt gehad, maar help je ook bij het mentale deel om weer écht lekker in je vel te zitten. Ook na het bereiken van je streefgewicht blijf je nog minimaal één jaar onder mijn begeleiding om terugval te voorkomen. Hierdoor bereik je niet alleen je streefgewicht maar behoud je deze ook.

Bestaat het PS Food & Lifestyle programma alleen uit shakes?

Nee, tijdens het PowerSlim programma gebruik je PS Food & Lifestyle producten. Het PS Food & Lifestyle assortiment bestaat niet alleen maar uit shakes, maar ook uit brood, toast, muesli, repen, wafels, hartige snacks en nog veel meer. ook kun je er bij het diner voor kiezen om een PS product te vervangen door vlees of vis. Je kunt het PS Food & Lifestyle programma zelfs zonder shakes volgen.

Hoeveel val ik per week ongeveer af?

Dit is voor iedereen verschillend. Het resultaat hangt af van verschillende factoren, zoals je dieetverleden, je verbranding, hoe strikt je het dieet volgt en je hormonen huishouding. Gemiddeld valt een vrouw 1 – 1,5 kilo per week af en een man 1,5 – 2 kilo per week.

Kan ik tijdens het PS Food & Lifestyle programma nog wel uit eten?

Ja, dat kan zeker! Hiervoor is een speciale ‘eten buiten de deur gids’ ontwikkeld, waarin precies staat aangegeven welke gerechten je het beste kunt kiezen. Je hoeft dus geen etentjes te missen tijdens het PowerSlim programma.

Wat voor producten mag ik naast de PS Food & Lifestyle producten eten?

Naast de PS Food & Lifestyle producten wordt het programma aangevuld met vele vers producten (groente, vlees, vis en kwark, kruiden, eieren).

Wat kost PS Food & Lifestyle?

Dit is per persoon verschillend en afhankelijk van je startgewicht.  Als je wilt starten maak je een afspraak met je PS Food & Lifestyle voedingscoach voor een intake die ongeveer een uur in beslag neemt. Je coach overlegt samen met jou welk streefgewicht je wilt bereiken. Een PS Food & Lifestyle maaltijd of eetmoment kost ca. € 2,50. Heb je 5 producten per dag nodig dan ben je € 12,50 per dag en tussen de € 80,- en € 90,- per week kwijt in de eerste fase. Deze producten vervangen voor het grootste deel de voeding die je normaal bij de supermarkt koopt, deze kosten kun je er dus eigenlijk vanaf trekken. Door de grote hoeveelheid eiwit in de PS Food & Lifestyle producten behoud je je spiermassa, waardoor je bij het afvallen gewicht in vet verliest en geen spiermassa. De kosten van de wekelijkse begeleiding zijn hierin inbegrepen. In de volgende fasen bouw je het aantal PS Food & Lifestyle producten af. Uiteindelijk ga je over naar normale voeding, je coach begeleidt je nog een jaar zodat je je leven lang je streefgewicht behoudt. Het is namelijk heel erg belangrijk ook in die fase de juiste voeding in te nemen om geen jojo-effect te krijgen. Je start met een starterspakket met een variatie aan producten voor 8 tot 10 dagen. Dit starterspakket heeft ook een kookboek waarmee je lekkere gerechten kunt klaarmaken.

Kan ik de kosten van het PS Food & Lifestyle programma declareren bij mijn zorgverzekering?

Nee, bij de verzekering kun je alleen consult kosten vergoed krijgen en deze zijn bij Body Care Dordrecht gratis.

Ik ben vegetariër, kan ik PS Food & Lifestyle volgen?

Ja, PS Food & Lifestyle is ook als vegetariër goed te volgen. Bijna alle PS Food & Lifestyle producten zijn geschikt voor vegetariërs. Als je geen vlees eet, maar wel vis dan kun je natuurlijk vis eten. Eet je geen vlees en geen vis? Dan kun je voor je avondmaaltijd het beste tahoe, tofu of 2 eieren nemen. In deze producten zitten de minste koolhydraten. Andere vleesvervangers zijn vaak op basis van peulvruchten en bevatten al gauw 10 g koolhydraten per portie. Kies nooit een gepaneerde vleesvervanger. Paneermeel bevat namelijk koolhydraten en zuigt daarbij ook vet op tijdens de bereiding. Vraag bij je PS Food & Lifestyle voedingscoach naar een uitgebreide lijst met geschikte vleesvervangers.

Mag ik PS Food & Lifestyle volgen tijdens mijn zwangerschap?

Als je zwanger bent kun je beter geen dieet volgen en dit geldt ook voor PS Food & Lifestyle. Je ongeboren kindje heeft alle voedingsstoffen hard nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Het is wel verstandig om toegevoegde suikers te vermijden. Dit helpt om niet onnodig veel aan te komen en is ook beter in verband met het voorkomen van zwangerschapsdiabetes.

Kan ik PS Food & Lifestyle combineren met andere afslankproducten?

Het antwoord is nee. PS Food & Lifestyle is een uitgebalanceerd programma, waarbij alle producten precies op elkaar afgestemd zijn. Indien het programma niet volledig gevolgd wordt is het effect hiervan weg en zullen ook de resultaten niet positief uitvallen.

Kan ik de producten ook online bestellen?

Nee dit kan niet. Persoonlijke begeleiding is een onmisbaar onderdeel van het PowerSlim afslankprogramma. Daarom zijn PS Food & Lifestyle producten alleen via de gecertificeerde PS Food & Lifestyle coaches verkrijgbaar.

Hoe zit het met de kwaliteit van de PS Food & Lifestyle producten?

Om ervoor te zorgen dat PS Food & Lifestyle de allerhoogste kwaliteit van haar producten kan garanderen zijn allePS Food & Lifestyle producten uitgebalanceerd samengesteld met behulp van specifieke kennis van een team van levensmiddelentechnologen en diëtisten. De producten bevatten dankzij dit gespecialiseerde team de juiste eiwitten in de juiste hoeveelheden en verhouding. De samenstelling is bijzonder belangrijk om op een gezonde manier af te slanken. Er worden geen grondstoffen uit China gebruikt. De PS Food & Lifestyle producten zijn verrijkt met extra mineralen die onmisbaar zijn tijdens het afslankproces. Verder zorgt de toevoeging van een voedingsvezel ervoor dat PS Food & Lifestyle de allerhoogste kwaliteit producten kan garanderen. Verzeker jezelf ervan dat je geen kopieën neemt maar dat je de echte PS Food & Lifestyle producten gebruikt. Neem bij twijfel contact op met het hoofdkantoor van PS Food & Lifestyle.

Ik heb diabetes, kan ik PS Food & Lifestyle volgen?

Als je diabetes type II hebt, maar geen medicijnen gebruikt, dan kun je direct beginnen met PS Food & Lifestyle. Indien je medicatie gebruikt moet er eerst overleg zijn met de diëtist, diabetesverpleegkundige of de huisarts. Deze behandelaar moet toestemming geven en het afslankproces nauwgezet opvolgen. Waarschijnlijk moet de hoeveelheid medicatie snel worden bijgesteld. Voor mensen met diabetes type I heeft PS Food & Lifestyle een protocol ontwikkeld. Dit protocol moet strikt opgevolgd worden door de PowerSlim coach in samenwerking met de behandelaars.

Ik heb een hoge bloeddruk, kan ik PS Food & Lifestyle volgen?

Ja, meestal kan dit wel. Afvallen zorgt ervoor dat er minder druk op je bloedvaten staat zodat deze beter kunnen doorstromen. Ook worden de vetten in je lichaam en dus ook in je bloed en bloedvaten minder, zodat er een betere doorstroming is van het bloed. Het lichaam hoeft nu niet meer heel hard te werken om het bloed rond te pompen doordat er minder druk op de bloedvaten staat. Let op: als je medicijnen gebruikt tegen de hoge bloeddruk (antihypertensiva) dan moet je eerst je arts raadplegen. Het kan zijn dat de hoeveelheid medicatie bijgesteld moet worden om te voorkomen dat de bloeddruk te laag wordt.

Ik heb last van Jicht, kan ik PS Food & Lifestyle volgen?

In principe is onbehandelde jicht een contra-indicatie en betekent dit dus dat je beter niet met het PS Food & Lifestyle dieet kan beginnen. Als je onder behandeling bent bij een arts voor je jicht en medicatie gebruikt hiervoor, kun je hem/haar vragen of het mogelijk is toch te beginnen met PowerSlim.

Ik heb een vertraagde/versnelde schildklier en krijg hiervoor medicatie, kan ik PS Food & Lifestyle volgen?

In principe kan het programma gevolgd worden. Wel moet eerst contact opgenomen worden met je behandelend arts om na te vragen of het PS Food & Lifestyle afslankprogramma gevolgd kan worden in combinatie met jouw ziektebeeld en medicatie. De behandelend arts moet ook opvolgen omdat de kans bestaat dat het lichaam door het afvallen beter gaat reageren op de medicijnen. In dit geval moet de hoeveelheid medicatie verlaagd worden. Uit ervaring is gebleken dat men thyrax op een nuchtere maag moet innemen. Dus aan te raden is dat mensen de multivitaminen nemen in de loop van de ochtend, wat min 2u na inname van de thyrax is.

Ik heb een glutensensitiviteit (overgevoeligheid). Kan ik PS Food & Lifestyle volgen?

Ja, dat kan. Steeds meer mensen blijken een overgevoeligheid te hebben voor gluten. Bij mensen met glutensensitiviteit worden de darmvlokken niet aangetast zoals bij mensen met coeliakie. Er kan bij deze mensen wel een doorlaatbaarheid van de darm ontstaan. Hierdoor kunnen gluten en andere stoffen die er niet horen toch in de bloedbaan terecht komen en een lichte ontstekingsreactie tot gevolg hebben. Bij veel mensen verdwijnen de klachten na het weglaten van gluten uit de voeding. PowerSlim heeft 45 producten in het assortiment die glutenvrij zijn. Deze producten zijn voor mensen met coeliakie niet geschikt omdat ze mogelijk nog sporen van gluten kunnen bevatten. Bij mensen met glutensensitiviteit geven deze sporen hoogstwaarschijnlijk geen reactie.

Ik heb coeliakie (glutenintolerantie). Kan ik PS Food & Lifestyle volgen?

Nee, helaas is dit niet mogelijk. Mensen met coeliakie kunnen gluten niet verdragen. Gluten is een eiwit dat voorkomt in granen zoals tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut. In Nederland is haver vaak besmet met tarwe en mede hierdoor wordt het vaak niet verdragen door mensen met coeliakie. Gluten veroorzaken bij mensen met coeliakie een beschadiging van het slijmvlies van de dunne darm. De darmvlokken gaan kapot als deze regelmatig in aanmerking komen met gluten. Wanneer dit lang aanhoudt kan de darmwand zo erg beschadigd raken dat er geen darmvlokken meer overblijven. Het oppervlak van de dunne darm is dan glad en klein geworden, waardoor voedingsstoffen minder goed opgenomen kunnen worden. Dit kan leiden tot tekorten aan vitaminen en mineralen, maar ook het gewicht kan afnemen. Het advies is dus een strik glutenvrij dieet. PS Food & Lifestyle heeft 6 producten in het assortiment die volledig glutenvrij zijn.

Ik heb lactose-intolerantie, kan ik PS Food & Lifestyle volgen?

Ja, de meeste mensen met lactose-intolerantie kunnen de producten van PS Food & Lifestyle goed verdragen. Lactose is een melksuiker en dit komt slechts in zeer kleine mate voor in de PS Food & Lifestyle producten. De hoeveelheid lactose die lactose-intolerante kunnen verdragen varieert echter van persoon tot persoon. De European Food Safety Authority (EFSA)concludeert daarom dat er geen aan te bevelen hoeveelheid lactose op te stellen valt. Sommige mensen met lactose-intolerantie krijgen al klachten na inname van minder dan 6 gram lactose. Meestal wordt een eenmalige dosis van 12 gram lactose goed verdragen, terwijl een dosis van 24 gram meestal tot symptomen leidt. Het lijkt erop dat veel patiënten 20 tot 24 gram lactose per dag kunnen verdragen, mits ze de inname verspreiden over de dag en consumeren samen met andere voedingsstoffen. De EFSA heeft ook advies uitgebracht over de hoeveelheid lactose bij de erfelijke stofwisselingsziekte galactosemie. Kinderen en volwassenen met galactosemie dienen melk, melkproducten en lactose als ingrediënt zoveel mogelijk te vermijden. Het streven is een totale dagelijkse lactose inname van ongeveer 25 mg/100 kcal.

Ik heb een koemelkeiwitallergie, kan ik PS Food & Lifestyle volgen?

Bijna alle producten van PS Food & Lifestyle bevatten melkeiwitten, het is daarom helaas niet mogelijk om PS Food & Lifestyle te volgen. Let op, een koemelkeiwitallergie wordt vaak verward met een lactose intolerantie. Hierbij is men niet allergisch voor de eiwitten in melk, maar overgevoelig voor lactose (melksuiker). Meer informatie hierover vind je bij de vraag: Ik heb lactose-intolerantie, kan ik PowerSlim volgen?

Ik heb een soja allergie, kan ik het PS Food & Lifestyle programma volgen?

Soja behoort tot de familie van de peulvruchten. De zaden ofwel de sojabonen zijn het eetbare gedeelte van de plant. Ze zijn vooral rijk aan eiwitten en hebben een hoge biologische waarde waardoor ze een belangrijke voedingsbron zijn. De PS Food & Lifestyle producten bestaan voor een groot deel uit soja-eiwit. Als je allergisch bent voor soja is het daarom niet mogelijk om het PS Food & Lifestyle afslank programma te volgen