Tijdens de nieuwe CO2 Treatment van DÉCAAR, maken wij ook gebruik van de DÉCAAR Ultrasonic
Skin Blade. Dankzij deze Skin care tool komen werkstoffen nog beter en dieper in de huid terecht. Dit
maakt de CO2 Treatment nog krachtiger.

Wat doet de Skin Blade?

De Ultrasonic Skin Blade vergroot het resultaat van iedere DÉCAAR Treatment.

 • Dieptereiniging van de huid.
 • Insluizen van werkstoffen.
 • Verbeteren van de elasticiteit en huidstructuur.
 • Verwijderen van comedonen.
 • Verfijnen van de poriën-
 • Verminderen van rimpels.

Het resultaat? Een prachtig stralende en frisse huid.

 

In elke huidverzorgingsroutine is reiniging altijd de eerste stap. We vinden het allemaal fijn om te weten dat we lekker schoon en fris zijn, maar wat voor routine is er nodig om de huid daadwerkelijk gezond, mooi en stralend te maken en behouden? Je leest het in onze nieuwe blog over waarom het reinigen van de huid zo belangrijk is!

Wat zit er na een dag allemaal op de huid?

Dode huidcellen: Onze huid heeft natuurlijke processen voor regeneratie (vernieuwing) van de huid. Deze processen vinden elke dag plaats (voornamelijk gedurende de nacht). Dode huidcellen worden naar de oppervlakte geduwd terwijl nieuwe huidcellen ze vervangen. Na een dag, maakt niet uit wat je gedurende deze dag hebt gedaan, zit er dus een laagje van dode huidcellen op de huid.

Bacteriën: Wist je dat er onderzoek is geweest naar hoeveel keer per dag jij je gezicht aanraakt? Dit schijnt maar liefst 300 (!) keer te zijn! Stel je eens voor hoeveel bacteriën er op deze manier van je handen naar je gezicht worden overgebracht. Niet echt een fijn idee. Deze bacteriën kunnen zorgen voor ontstekingen zoals puistjes. Daarnaast kan ook de barrièrefunctie verstoord raken, waardoor de huid minder goed beschermd is tegen externe invloeden.

Make-up: De meeste van ons dragen gedurende de dag make-up. Vooral foundation kan na een lange dag behoorlijk diep in de poriën terecht komen. Hierdoor raakt de huid verstopt, met allerlei nare gevolgen van dien (zoals vroegtijdige huidveroudering).

Luchtvervuiling: Daar waar dit een aantal jaar geleden vooral in de grotere steden een probleem vormde, maakt het nu niet meer uit waar je woont. Jouw huid ontkomt helaas niet aan luchtvervuiling. Onderzoek wijst uit dat fijnstofdeeltjes en –druppels, die bestaan uit metalen, zuren en chemicaliën, invloed hebben op de huid. Bij mensen met huidaandoeningen kunnen deze fijnstofdeeltjes zorgen voor een toenemende gevoeligheid. Ook een droge huid kan nog droger worden door de agressieve deeltjes in fijnstof. Geen prettig idee om hiermee dus lekker je bedje in te stappen. Alleen met water was je deze stoffen helaas niet van de huid.

3. Waarom is het belangrijk om ’s avonds de huid te reinigen?

Alle bovengenoemde punten zorgen ervoor dat de huid aan het einde van de dag behoorlijk vies is. Naast dat het gewoon geen fijn idee is om zo te moeten gaan slapen, wens je huidproblemen zoals puistjes, roodheid en een doffe en vale huid te voorkomen.

Daarnaast zijn er nog een aantal belangrijke redenen om ’ s avonds de juiste reiningsroutine te volgen:

Regeneratie: de huid zit gedurende de avond in de regeneratieve fase. Je huid is druk aan het werk zichzelf te herstellen en zuurstof is een cruciaal onderdeel van dit proces. Hoe meer viezigheid er op de huid zit, hoe minder zuurstof de huid kan bereiken. Studies hebben aangetoond dat deze nachtelijke processen essentieel zijn voor het vermogen van de huid om de zichtbare tekenen van veroudering te bestrijden.

Haal het maximale uit je skincare: anti-aging serums en crèmes die je 's nachts aanbrengt werken veel beter op een schone huid, waardoor de serums tot in de poriën kunnen doordringen. Zonder make-up en de vervuilende stoffen van de dag te verwijderen, zijn de poriën verstopt en kunnen ze geen infusies van antioxidanten en andere belangrijke voedingsstoffen ontvangen. Verstopte poriën kunnen na verloop van tijd zelfs groter en zichtbaarder worden.

Hogere lichaamstemperatuur: Gedurende de nacht stijgt de lichaamstemperatuur. Hierdoor is de huid vatbaarder voor uitdroging. Een goede hydratatie is essentieel voor een jonger uitziende huid. Daarom is het van cruciaal belang om voor het slapengaan een vochtbindende crème aan te brengen en door te reinigen voordat je deze crème aanbrengt, kan deze doordringen en goed werken. Waarom is het belangrijk de huid in de ochtend te reinigen? Het is gemakkelijk in te zien waarom een nachtelijke reinigings- en huidverzorgingsroutine belangrijk is.

Maar hoe zit het met de ochtend? De nachtelijke processen zoals hiervoor omschreven, hebben hun uitwerking op de huid wanneer je weer wakker wordt. Terwijl je huid zich 's nachts verjongt en herstelt, blijft er een laagje dode huidcellen, afvalstoffen en (vet) talg achter. Door je gezicht met alleen water te reinigen, wordt slechts 55% van dit vuil verwijderd! Gebruik dus ook in de ochtend een passende reiniging en lotion. Waarom een reiniging & lotion?

Het belang van reiniging is in deze blog uitvoerig besproken. Wil jij de allerbeste resultaten en verzekerd zijn van een schone huid? Dan is het gebruik van een lotion na een reinigingsproduct, essentieel. Kies voor één van de DÉCAAR reinigers, zoals de Purifying Cleansing Gel (gemengde en vette huid), de Delicate Foam Cleanser (gevoelige huid), of de Cleansing Milk (droge huid). Deze reinigers verwijderen make-up, talg en vuiligheid op een zachte wijze van de huid, zonder de huideigen functies aan te tasten. Een lotion verwijdert de laatste restjes van de reiniger en brengt de pH-waarde weer in balans.

De Phyto Lotion (gemengde en vette huid) zorgt er daarnaast voor dat ontstekingen en een vettige glans zichtbaar worden verminderd. De PH Balancing Lotion verzorgt de huid daarentegen intensief.

Vitamine C is de wondervitamine die niet alleen verkoudheid en griep van binnenuit bestrijdt, maar ook de huid verdedigt tegen donkere vlekken, tekenen van veroudering en beschadiging door de zon bij topicale toepassing. Het is een essentieel en multifunctioneel ingrediënt voor een stralende huid en een stralende teint. Het kan het vermogen van de huid om zichzelf te genezen en littekenvorming minimaliseren helpen. De normale huid bevat hoge concentraties van vitamine C,  dat ondersteunt de collageensynthese en antioxidantbescherming. Naarmate we ouder worden, nemen onze niveaus van vitamine C- en collageenproductie af, dus moet het worden opgenomen in onze huidverzorgingsroutine.

2. Het belang van vitamine C

Vitamine C (L-ascorbinezuur) is een in water oplosbare vitamine. Het is een krachtige antioxidant die aanwezig is in zowel de opperhuid als de lederhuid. Omdat het in water oplosbaar is, wordt het niet in aanzienlijke hoeveelheden in uw lichaam opgeslagen en wordt het teveel geconsumeerde via het lichaam geëlimineerd. Dit is ook waarom regelmatige aanvulling belangrijk is. Als antioxidant neutraliseert vitamine C vrije radicalen in de huid. Het is ontstekingsremmend, dus het geneest en hydrateert ook de huid. Het heeft ook een anti-verouderingseffect omdat het de productie van collageen stimuleert, wat helpt om de vorming van rimpels te verminderen.

Van vitamine C-toepassing is bekend dat het fijne lijntjes verbetert en zowel pigmentatie als ontstekingen vermindert. De vitamine geeft de huid ook een krachtige antioxiderende werking, die helpt bij het neutraliseren van de oxidatieve stress die wordt veroorzaakt door verschillende omgevingsstressoren en vervuiling. Je kunt het ook gebruiken voor fotobescherming: het is even effectief tegen zowel UVA- als UVB-schade en om pigmentvlekken af ​​te weren. Vitamine C werkt prachtig op pigmentvlekken en ongelijkmatige huidtinten omdat het de tyrosinase-activiteit (oxidatie) remt, waardoor de melanineproductie afneemt.

Als retinoïden de gouden standaard zijn, dan is vitamine C de zilveren standaard om fotoveroudering van de huid tegen te gaan. Hoewel vitamine C op zichzelf niet zonwerend is, beschermt de plaatselijke toepassing u tegen de fotoschade. De vitamine werkt door UV-geïnduceerde vrije radicalen te deactiveren.

3. Vitamine C in DÉCAAR-producten 

Rekening houdend met al het bovenstaande en meer, nemen we vitamine C op in enkele van onze speciale producten. Dit zijn de Energizing Eye Cream, de Brightening Cream 24hr, Youth Elixir Day Cream en Youth Elixir Night Rich Nourishing. Ontdek meer in ons brandbook.

1. Haal het maximale uit verzorgingsproducten, door het zuurstofniveau van de huid te verhogen

Ademhaling gebeurt de hele tijd in elk levend wezen: zo ontvangen de cellen energie. Als een mens, dier of plant niet voldoende zuurstof heeft, kan het niet ademen en sterft het, hetzelfde geldt voor de huid. Verontreinigende stoffen, stress, maar ook het ouder worden, zorgen ervoor dat de huid niet voldoende zuurstof uit de bloedbaan krijgt, waardoor deze minder goed functioneert. Bloed zorgt ervoor dat zuurstof door het lichaam wordt getransporteerd, zo ook naar de huid. Om de huid te kunnen genezen en verbeteren, is er zuurstof nodig.

Om het herstelproces van verwondingen te versnellen, ontwikkelden wetenschappers tijdens de eerste wereldoorlog de stof perfluorcarbon. Perfluorcarbon is een zuurstoftransportsysteem, het trekt zuurstofmoleculen naar zich toe en bootst eigenlijk de werking van het menselijk bloed na. Hierdoor heelden oorlogswonden veel sneller. Sindsdien wordt dit wonderstofje veelvuldig ingezet, bijvoorbeeld in brandwondercentra. Brandwonden genezen hiermee sneller en beter.

2. Perfluorcarbon, hoe werkt dat precies?


Perfluorcarbon heeft het vermogen om 49% van zijn eigen gewicht aan zuurstof vast te houden. Het ligt dicht bij de samenstelling van je eigen bloedplasma, wat betekent dat je huid het herkent en het daardoor beter opneemt.

Zodra de perfluorcarbon wordt opgenomen door de huid, wordt er uit onderliggende lagen zuurstof aangetrokken. Daarbij geldt dat elke huid genezing nodig heeft, van de meest gezonde huiden tot de meest zware probleemhuiden.

Het verhogen van het zuurstofgehalte in de huid zorgt ervoor:

Dat het genezingsproces van de huid wordt verbeterd.

Dat de opnamecapaciteit van de huid wordt verhoogd. Hierdoor worden werkstoffen uit huidverzorging beter opgenomen. Zodra de perfluorcarbon molecuul wordt aangebracht, zakt deze snel en diep de huid in (omdat het veel lijkt op een lichaamseigen stof). Vervolgens blijven hier zuurstofmoleculen aan vast kleven. Op het moment dat je andere producten aanbrengt, zoals je dag of nachtverzorging, blijven de ingrediënten aan het zuurstof plakken en zal dit hele pakketje van moleculen veel beter en dieper door de huid worden opgenomen.

De productie van elastine en collageen wordt gestimuleerd. Deze stoffen zijn verantwoordelijk voor een stevige en jeugdige huid.

Een verbeterde bloedsomloop heeft als gevolg:
Het hebben van een gezonde bloedsomloop is niet alleen van vitaal belang voor de gezondheid van het lichaam, maar ook voor die van de huid. Bloed transporteert namelijk niet alleen zuurstof, maar ook waardevolle voedingsstoffen. Bloed voedt daarmee inwendig de huid.  

3. Huidveroudering door zuurstoftekort
Naarmate we ouder worden, verslechterd de bloedsomloop. Hierdoor daalt het niveau van zuurstof en voedingsstoffen. Normaliter vernieuwt de huid zichzelf iedere 28 dagen. Door o.a. het tekort aan zuurstof, is dit proces vertraagd. Huidverouderingskenmerken zoals rimpels en lijntjes worden zichtbaarder en de huid wordt droger, doffer en valer.

Feiten over huidveroudering en afname van zuurstof in de huid:

 • Op 30-jarige leeftijd daalt het zuurstofgehalte in de huid met 25%.
 • Op 40-jarige leeftijd daalt het zuurstofgehalte in de huid tot 50%.
 • In sterk vervuilde omgevingen kan het zuurstofverlies in de huid zelfs nog hoger zijn.

4. Kenmerken perfluorcarbon:

 • Kan zeer goed met andere actieve ingrediënten worden verwerkt in cosmetica en zal zelfs de werking van de ingrediënten verhogen. Perfluorcarbon zorgt ervoor dat de ingrediënten dieper in de huid terecht komen.
 • Heeft een onmiddellijk verfrissend effect op de huid vanwege zijn zeer verzachtende eigenschappen.
 • Legt een beschermend laagje op de huid, waardoor de huid minder vocht verliest. Hiermee zorgt het voor een intensieve hydratatie. Hoe minder de huid aan vocht verliest, hoe gezonder deze eruit zal zien.
 • Botst niet met de normale functies van de huid, zoals transpiratie of de pH-barrière, waardoor poriën niet verstopt raken.
 • Zorgt ervoor dat de huid wordt ontgift, doordat het de huid laat ademen. Door het verhoogde zuurstofniveau, worden afvalstoffen beter afgevoerd.

5. Perfluorcarbon in DÉCAAR producten
Dat perfluorcarbon een wonderstof is voor de huid, weten wij als geen ander. Daarom hebben wij de DÉCAAR Oxygen lijn geproduceerd. Bij deze lijn is perfluorcarbon het hoofdingrediënt. Het populairste product uit deze lijn is de Oxygen Gel. Deze stimulerende en herstellende gel houdt de huid gehydrateerd, gezond en stralend.