Vitaliteit van vitamine C

Vitaliteit van vitamine C

Vitamine C is de wondervitamine die niet alleen verkoudheid en griep van binnenuit bestrijdt, maar ook de huid verdedigt tegen donkere vlekken, tekenen van veroudering en beschadiging door de zon bij topicale toepassing. Het is een essentieel en multifunctioneel ingrediënt voor een stralende huid en een stralende teint. Het kan het vermogen van de huid om zichzelf te genezen en littekenvorming minimaliseren helpen. De normale huid bevat hoge concentraties van vitamine C,  dat ondersteunt de collageensynthese en antioxidantbescherming. Naarmate we ouder worden, nemen onze niveaus van vitamine C- en collageenproductie af, dus moet het worden opgenomen in onze huidverzorgingsroutine.

2. Het belang van vitamine C

Vitamine C (L-ascorbinezuur) is een in water oplosbare vitamine. Het is een krachtige antioxidant die aanwezig is in zowel de opperhuid als de lederhuid. Omdat het in water oplosbaar is, wordt het niet in aanzienlijke hoeveelheden in uw lichaam opgeslagen en wordt het teveel geconsumeerde via het lichaam geëlimineerd. Dit is ook waarom regelmatige aanvulling belangrijk is. Als antioxidant neutraliseert vitamine C vrije radicalen in de huid. Het is ontstekingsremmend, dus het geneest en hydrateert ook de huid. Het heeft ook een anti-verouderingseffect omdat het de productie van collageen stimuleert, wat helpt om de vorming van rimpels te verminderen.

Van vitamine C-toepassing is bekend dat het fijne lijntjes verbetert en zowel pigmentatie als ontstekingen vermindert. De vitamine geeft de huid ook een krachtige antioxiderende werking, die helpt bij het neutraliseren van de oxidatieve stress die wordt veroorzaakt door verschillende omgevingsstressoren en vervuiling. Je kunt het ook gebruiken voor fotobescherming: het is even effectief tegen zowel UVA- als UVB-schade en om pigmentvlekken af ​​te weren. Vitamine C werkt prachtig op pigmentvlekken en ongelijkmatige huidtinten omdat het de tyrosinase-activiteit (oxidatie) remt, waardoor de melanineproductie afneemt.

Als retinoïden de gouden standaard zijn, dan is vitamine C de zilveren standaard om fotoveroudering van de huid tegen te gaan. Hoewel vitamine C op zichzelf niet zonwerend is, beschermt de plaatselijke toepassing u tegen de fotoschade. De vitamine werkt door UV-geïnduceerde vrije radicalen te deactiveren.

3. Vitamine C in DÉCAAR-producten 

Rekening houdend met al het bovenstaande en meer, nemen we vitamine C op in enkele van onze speciale producten. Dit zijn de Energizing Eye Cream, de Brightening Cream 24hr, Youth Elixir Day Cream en Youth Elixir Night Rich Nourishing. Ontdek meer in ons brandbook.